Taal:
Adams Musical Instruments - Together in Music

Wat is Eigen-wijs Digitaal

De methodiek Eigen-wijs Digitaal richt zich op de ontwikkeling van basisschool scholieren in de leeftijdscategorie van 4 t/m 12 jaar. De methodiek bestaat uit 2 onderdelen: Muziek-wijs en Zing-wijs. Muziek-wijs bestaat uit 120 lessen voor alle groepen in een complete, doorgaande leerlijn gebaseerd op het SLO- leerplankader. Bij Muziek-wijs maken kinderen kennis met de verschillende soorten en aspecten van muziek en het maken van muziek.

Zing -wijs biedt ruim 500 liedjes en karaokeversies die klassikaal gebruikt kunnen worden om kennis te maken met een grote variatie aan liedjes en stijlen. Country, hiphop en jazz komen onder andere aanbod in het programma. Daarnaast zitten er ook honderd unieke Engelstalige liedjes in het pakket die in combinatie met de Engels lessen gebruikt kunnen worden.

De methodiek Eigen-wijs Digitaal zorgt door middel van afbeeldingen, video’s, plaatjes en luistervoorbeelden wordt het voor de docent makkelijk gemaakt om lessen voor te bereiden. De leraar kan ook thuis inloggen op het school account om zijn lessen te kunnen voorbereiden. Daarnaast maken de afbeeldingen, video’s, plaatjes en luistervoorbeelden het voor de kinderen duidelijker wat ze moeten doen en leren ze sneller. Dit alles kan in de klas op een digibord worden gepresenteerd zodat er klassikaal gewerkt kan worden.

Eigen -wijs digitaal maakt gebruik van het creatief model, zo doorlopen de leerlingen elke les vier fasen: oriënteren, onderzoeken, uitvoeren en evalueren. Door middel van dit model leren de kinderen de volgende vaardigheden : creativiteit, kritisch denken, probleem oplosvaardigheden, communiceren, samenwerken, digitale geletterdheid, sociale- en culturele vaardigheden en zelfregulering.

Schoolinstrumenten.nl is partner van Eigen-wijs Digitaal en heeft in samenwerking met de methodiek een educatie basis pakket samengesteld dat gebruikt kan worden in de gehele Eigen-wijs Digitaal methodiek. Onderstaand vindt u de pakketten en instrumenten die speciaal geselecteerd zijn voor de Eigenwijs Digitaal methodiek. Wilt u de methodiek aanschaffen? Ga dan naar eigenwijsdigitaal.nl


Cookie informatie

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te optimaliseren.

Meer info