Taal:
Adams Musical Instruments - Together in Music

Wat is 123ZING?

123ZING is een digitale muziekmethodiek die een doorlopende leerlijn heeft ontwikkeld volgens de muzikale thema’s van de SLO leerlijn muziek. De methode kan voor de groepen 1 t/m 8 worden gebruikt. Per schooljaar biedt de methode 5 thema’s aan, met voor elk thema digitaal kant-en-klaar lesmateriaal dat flexibel te behandelen is in een periode van 6 à 7 weken. De methodiek is digitaal beschikbaar waardoor het snel toepasbaar is in de klas, via een digibord, laptop, tablet of mobiel.

De volgende aspecten van muziekonderwijs komen aan bod:

  • Muziek maken, luisteren, noteren, bewegen en zingen
  • Leren in muziek, zelf doen
  • Zingen in de klas en zangtechnieken
  • Opdoen van ritmische, melodische en harmonische vaardigheden
  • Kennismaken met stijlen en instrumenten

Dit alles wordt aan de hand van liedjes, video’s, afbeelding, luisterfragmenten en werkbladen aangeboden. Het team van 123ZING is het hele jaar actief met het maken van nieuwe liedjes en het gebruiken van actuele thema’s. Zo kan een klas altijd aan de slag met actualiteiten.

De methodiek van 123ZING kan door iedere leerkracht gegeven worden, er is geen muzikale basiskennis nodig. Echter kunnen leerkrachten met kennis op het gebied van muziek de lessen verrijken en gebruik maken van extra lessuggesties.

Het team van 123ZING bestaat uit vakspecialisten, muzikanten en muziekliefhebbers die non stop bezig zijn met goed, modern en eigentijds muziekonderwijs neer te zetten en zich ervoor in te zetten om muziekonderwijs te stimuleren bij het Nederlands onderwijs.

Voor een optimale benutting van de muziekmethode wordt het gebruik van muziekinstrumenten aangeraden. Schoolinstrumenten.nl is partner van 123ZING en heeft in samenwerking een basis educatie pakket samengesteld dat gebruikt kan worden in de gehele 123ZING methodiek. Onderstaand vindt u de pakketten en instrumenten die speciaal geselecteerd zijn voor 123ZING methodiek. Wilt u de methodiek zelf aanschaffen? Ga dan naar www.123zing.nl.