Taal:
Adams Musical Instruments - Together in Music

De Adams Fabrieken in Ittervoort

André Adams, onze oprichter, had op vroege leeftijd al een enorme passie voor techniek en speelde in zijn vrije tijd als trompettist bij Harmonie St. Michaël van Thorn. Na zijn schooltijd deed hij ervaring op als instrumentenmaker bij enkele gerenommeerde Europese firma’s en in 1970 startte hij zijn eigen onderneming. Het bleek een gouden combinatie die leidde tot één van de grootste fabrikanten van concertslagwerk en koperblaasinstrumenten wereldwijd.

Concertslagwerk

In de schuur van zijn ouders bouwde André Adams begin jaren zeventig zijn eerste pauken. De instrumenten werden aanvankelijk gebouwd voor lokale blaasorkesten, maar met de deelname aan de Frankfurter Musikmesse begon voor André Adams een groot exportavontuur. Inmiddels wordt er in de fabrieken van Adams Musical Instruments een breed scala aan concertslagwerk gebouwd en is het familiebedrijf de onbetwiste marktleider op dit gebied wereldwijd. Jaarlijks worden er duizenden slagwerkinstrumenten gebouwd, die aftrek vinden bij vele professionele- en amateurmuzikanten in meer dan 65 landen.

Koperblaasinstrumenten

Wat de tubaspeler van het Koninklijk Concertgebouworkest en de trompettisten van Bruno Mars en Justin Timberlake gemeen hebben, is dat ze allemaal op een blaasinstrument uit de fabriek van Adams Musical Instruments spelen. Aansluitend op het succes met de slagwerkinstrumenten, werd vlak na het millennium besloten zich ook te gaan richten op het bouwen van koperblaasinstrumenten. Met de enorme kennis uit het Adams reparatie-atelier en in samenwerking met muzikanten wisten de instrumentenbouwers van Adams binnen de kortste keren een bugel op de markt te brengen die zich konden meten met de beste. Inmiddels worden er in de fabriek in Ittervoort handgemaakte trompetten, bugels, cornetten, trombones, euphoniums, en tuba’s van topkwaliteit gebouwd. Adams maakt hierbij gebruik van conventionele technieken in combinatie met moderne productie technieken.